Nieuws Antwerpen Nieuw reisbureau van Veerle Lamoen wil meer mensen op de trein

Nieuw reisbureau van Veerle Lamoen wil meer mensen op de trein

Nieuw reisbureau van Veerle Lamoen wil meer mensen op de trein

ANTWERPEN – Veerle Lamoen uit Antwerpen heeft een passie voor treinreizen. Met haar nieuwe reisbureau Ergens Onderweg wil ze tonen dat je met de trein overal komt, als je maar goed bent voorbereid.

Veerle was 15 jaar werkzaam in de IT-sector. Onlangs startte ze haar eigen reisbureau dat exclusief focust op treinreizen. “Dat vergde enkele jaren voorbereiding, zeker gezien corona”, vertelt ze.

Het reisaanbod van Ergens Onderweg is vooral gegroeid vanuit haar eigen ervaringen. “De reisvoorstellen bieden een combinatie van rust, avontuur en cultuur. Elke reiziger is anders en daarom kan je een reis ook personaliseren: langer, korter, een bestemming meer of minder, alles kan”, vertelt Veerle.

Reisbureau met een missie

Reizen met de trein is duurzamer dan met het vliegtuig, maar dat is volgens Veerle niet het enige voordeel van treinreizen. “Je reist trager, waardoor je de reis intenser beleeft. Je ziet het landschap veranderen en komt op plekken waar andere toeristen niet komen.  Je kan onderweg veel meer ontspannen dan tijdens een auto- of vliegreis. Helaas denken nog veel mensen dat ze niet ver komen met de trein. Daar wil ik verandering in brengen.”

Met de trein door Europa

Momenteel biedt Ergens Onderweg vooral reizen aan richting de buurlanden: van het hippe Berlijn tot het bruisende Bordeaux over het Nederlandse dorpje Winsum, in 2020 uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland.  Ook Oostenrijk, Italië en Spanje behoren tot de mogelijkheden. Het gaat telkens om citytrips, rondreizen of reizen met een vaste verblijfplaats. “De bedoeling is om op termijn Engeland, Schotland en Scandinavië toe te voegen aan het aanbod”, vertelt Veerle.

Wie graag mee op de trein wil springen, kan meer informatie vinden op de website van Ergens Onderweg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.