Nieuws Antwerpen Antwerpen zoekt ondernemers voor Bonapartedok naast MAS

Antwerpen zoekt ondernemers voor Bonapartedok naast MAS

Walter Saenen

Antwerpen zoekt ondernemers voor Bonapartedok naast MAS

ANTWERPEN – Er wordt gezocht naar een invulling van het Bonapartedok in de schaduw van het MAS. Een drijvend zwemdok of horeca op een ponton behoren tot de mogelijkheden. De stad Antwerpen doet daarvoor een marktoproep.

Het is de stad Antwerpen die het Bonapartedok tussen het MAS en de Rijnkaai openstelt, maar het zal een particuliere ondernemer zijn die de horeca en/of recreatie in het dok gaat exploiteren. De voorkeur gaat uit naar initiatieven met een familiaal karakter. Er is ruimte voor minstens twee initiatieven. De stad Antwerpen hoopt op een commercieel project langs de kademuur. Denk daarbij onder andere aan drijvende pontons met bijvoorbeeld een café of restaurant.

Waterrecreatie

Ernaast of gecombineerd wordt gemikt op waterrecreatie. Dat kan een drijvend zwembad zijn, maar ook de verhuur van waterfietsen of een andere watergebonden activiteit. De toekomstige exploitant moet rekening houden met het openbaar karakter van de dokrand, zoals de fiets- en wandelzone.

Sporthoofdstad

“Antwerpen heeft een rijke cultuur van genieten en is de sporthoofdstad van Vlaanderen. Die twee aspecten van het Antwerpse DNA koppelen aan het versterken van onze band met het water, is de grootste ambitie voor onze stadshaven ”, licht burgemeester Bart De Wever (N-VA) de plannen toe.

Het Bonapartedok is een laag dynamisch dok, wat betekent dat er weinig of geen economische activiteit is. Aanvankelijk was het de bedoeling om er een museumdok van te maken, maar daarvoor was de animo niet bijster groot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.