Nieuws Kempen Fitnessconcept Lividum toont zich na tien jaar in vol ornaat

Fitnessconcept Lividum toont zich na tien jaar in vol ornaat

Fitnessconcept Lividum toont zich na tien jaar in vol ornaat

HERENTALS – Hoewel Lividum Herentals al tien jaar bestaat, leken weinig inwoners van het bestaan af te weten. Onbekendheid is niet langer een optie nu het uit crossfit gegroeide concept op de ringlaan is neergestreken.

In het gebouw op de Oud-Strijderslaan naast de Herentalse ringlaan waar tot voor kort de badkamerspecialist Lauryssen gehuisvest zat, heeft Lividum Herentals de deuren geopend. Voor veel passanten is het meteen de eerste kennismaking met de fitnesszaak, hoewel Joachim Callebaut (32) er precies tien jaar geleden mee gestart is. Dat de site officieus Lividum 4.0 heet, is terug te brengen tot het feit dat dit de vierde locatie is waar het concept gehuisvest zit.

Vierde stek

“In de opleiding LO miste ik een beetje de managementinsteek van mijn eerdere studie Toegepaste Economische Wetenschappen in Leuven, zodat ik als eindwerk een businessplan opstelde om een crossfit te beginnen”, vertelt de Herentalsenaar. “Een half jaar later heb ik dat plan dan in de praktijk omgezet door op de industriezone in een kleine ruimte met een crossfitzaak te beginnen. Wat later zijn we naar een andere ruimte op de site verhuisd, om dan in 2014 onze intrek te nemen op de vroegere militaire kazerne Wolfstee.”

Kinecoach

Daar kwam het fitnessconcept de voorbije jaren tot volle ontwikkeling, al besloot de jonge ondernemer tijdens de coronaperiode om het officiële crossfitluik te verlaten. “Onze werking is nog altijd in grote lijnen op dezelfde filosofie gebaseerd, waarbij we onder begeleiding van coaches vooral lichaamsoefeningen doen inzake functioneel bewegen, zaken die we eigenlijk ook in het dagelijkse leven doen. We hebben daarom ook niet zo veel toestellen als in een reguliere fitnesszaak, maar werken aan andere manieren aan je kracht en lichaamsgesteldheid. Crossfit was ons net iets te veel niche, met de nieuwe locatie willen we breder en dieper gaan. We zetten nog meer in op het groepsgebeuren en gaan een samenwerking aan met een kinecoach.”

Koffiebar

In amper twee weken tijd heeft het team van Lividum Herentals de grote commerciële ruimte met toonzaal vol badkamers omgebouwd tot een fitnesshal. Naast de grote sportruimte beschikt de site over een aparte ruimte voor de persoonlijke training met kinecoach, een buitenruimte en de compleet nieuwe koffiebar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.