Nieuws Mechelen Van Hool lanceert nieuw gamma lijnbussen: 100% zero-emissie

Van Hool lanceert nieuw gamma lijnbussen: 100% zero-emissie

De nieuwe A-serie lijnbussen. Foto: Van Hool

Van Hool lanceert nieuw gamma lijnbussen: 100% zero-emissie

KONINGSHOOIKT – Van Hool uit Koningshooikt (Lier) introduceert op 7 juni op een vakbeurs in Parijs zijn gloednieuw gamma 100% zero-emissie lijnbussen. Met deze A-serie schakelt het bedrijf een versnelling hoger op weg naar een duurzaam openbaar vervoer.

“De nieuwe A-serie wordt voorzien van uitsluitend zero-emissie aandrijflijnen: batterij-elektrisch, brandstofcel (waterstof) en trolley. Met dit nieuwe A-gamma bouwen we verder op onze verworven kennis en ervaring in milieuvriendelijke lijnbussen voor openbaar stads- en streekvervoer. Van Hool biedt zo een antwoord op de steeds groeiende vraag van openbare vervoersmaatschappijen die hun vloten volop aan het vergroenen zijn”, zegt woordvoerder Dirk Snauwaert.

De Van Hool A-serie is een compleet nieuw gamma lijnbussen in vier verschillende lengtes (12m, 13m, 18m en 24m) waarbij twee tot vijf passagiersdeuren mogelijk zijn. Van Hool ontving al dertien orders voor een totaal van 162 bussen. De bussen worden zowel in Koningshooikt als in Macedonië gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.