Nieuws Vlaams-Brabant Nieuwe horecazaak in vrijetijdscentrum wordt geen doorsnee bistro

Nieuwe horecazaak in vrijetijdscentrum wordt geen doorsnee bistro

Burgemeester Johan Vanhulst (links) en algemeen directeur van Zorggroep Sint-Kamillus Hendrik Van Malderen. Foto: mdt

Nieuwe horecazaak in vrijetijdscentrum wordt geen doorsnee bistro

BIERBEEK – Het vrijetijdscentrum De Borre in Bierbeek heeft vanaf 1 september opnieuw een horecazaak. Nadat het Borrestaminee eerder al de deuren sloot, is er nu ruimte voor Bistro De Borre, dat geen doorsnee zaak zal worden. Het wordt immers een gezamenlijk project van de gemeente Bierbeek, sociale onderneming De Winning en Zorggroep Sint-Kamillus, waarbij de focus op het inclusief karakter ligt.

Wie na het sporten of het bijwonen van een culture voorstelling zin heeft in een drankje of even gezellig wil bijpraten, kan dus binnenkort opnieuw terecht in De Borre zélf. De uitbating wordt verzorgd door de sociale en inclusieve onderneming De Winning die streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt. “We stellen ongeveer een 400-tal mensen tewerk. Een van de sectoren waarin we dit proberen te doen, is horeca. Hierin kiezen we bewust voor een duurzaam horecaconcept. Een circulair model waar we werken van zaadje tot bord, in de nabijheid van natuur, cultuur of toerisme.”

‘Verbinding met maatschappij’

Daarvoor zal De Winning beroep doen op vaste medewerkers én mensen die nog niet terecht kunnen in een reguliere tewerkstelling. Zo zullen er ook patiënten van de Zorggroep Sint-Kamillus ingeschakeld worden. “Voor ons is het een heel mooie dwarsverbinding met de Bierbeekse gemeenschap”, zegt algemeen directeur van Zorggroep Sint-Kamillus Hendrik Van Malderen. “Voor onze patiënten en bewoners is het een heel mooie troef op het vlak van dagactiviteit. In het traject dat onze patiënten volgen, werken we vaak met kleine stapjes. Hier kunnen ze in een heel rustige en beschermde omgeving oefenen in het ‘echt werken’. In de bistro zal echt gewerkt moeten worden, aangezien er ook eten en drank op tafel zal komen. Dit is een opstap naar het betaald werken. In geestelijke gezondheidszorg blijft de verbinding met de maatschappij bijzonder belangrijk, dus dit is een mooi project voor ons.”

Make-over

Ten slotte zet ook het gemeentebestuur van Bierbeek met plezier zijn schouders onder het project. “We willen onze dienstverlening vast en zeker verbeteren, en in combinatie met het sociale aspect van dit project is dit een mooie uitdaging waar alle partijen beter van kunnen worden”, aldus burgemeester Johan Vanhulst (CD&V). “Al zal het nog niet voor meteen zijn, want we zullen nog een aantal maanden nodig hebben om de infrastructuur en de organisatie op punt te stellen. Het wordt immers een echte make-over, want het moet helemaal anders voelen. Laat ons hopen dat de bezoekers ernaar uitkijken”, besluit de burgemeester.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.