Nieuws Met Corporate Finance en Family Office biedt Fineko totaaloplossing met persoonlijke aanpak

Met Corporate Finance en Family Office biedt Fineko totaaloplossing met persoonlijke aanpak

Met Corporate Finance en Family Office biedt Fineko totaaloplossing met persoonlijke aanpak

Fineko adviseert al ruim 25 jaar ondernemers bij al hun zakelijke beslissingen van A tot Z. Het adviesbureau garandeert daarbij een totaaloplossing met een persoonlijke aanpak. Ook voor bedrijfseconomische rapportering, financiële plannen en waardebepalingen kan u bij Fineko terecht. “Momenteel merken we dat er in het kader van overnames veel meer vraag is. Het is dan voornamelijk belangrijk om een optimale dealwaarde te bepalen”, verduidelijkt gecertificeerd accountant Tamara Verboven.

Of het nu in het kader is van een overname of een familiale aandelenoverdracht, elke ondernemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met de vraag om een correcte waardebepaling uit te voeren van een bedrijf. De weg naar een optimale deal is complex. “Een team van specialisten bepaalt de marktwaarde van een onderneming op basis van gangbare waarderingsmethoden, afhankelijk van de specifieke situatie van elk bedrijf”, vertelt Tamara.

Van A tot Z

Met Corporate Finance zorgt Fineko voor een professionele begeleiding tijdens elke fase van de levenscyclus van het bedrijf. Van oprichting tot bij overname. “We zorgen voor een uitgebreide waardebepaling waar we samen met de ondernemer naar de toekomst kijken. Daarnaast zorgen we bij een overname ook voor ondersteuning op vlak van het structuren en begeleiding bij de financiering”

Bij Fineko gaan ze zelfs nog een stapje verder dan enkel waardebepaling. “Wij vertrekken vanuit de cijfers van het verleden, om vervolgens de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf in cijfermatige projecties weer te geven. Daarnaast houden we ook rekening met de waarde van immateriële vaste activa. Bovendien zit er ook waarde in de onderneming die je niet meteen kan aflezen in cijfers, zoals de waarde van een merknaam of technologie.”

De ondernemer achter de onderneming

Met Family Office gaat Fineko verder dan alleen uw onderneming. Het team van specialisten kijkt verder dan het zakelijke aspect en zet de persoonlijke belangen van het gezin centraal. Zo word je niet alleen begeleid in de opmaak van een zorgvolmacht, maar ook in de bescherming van je vermogen. “We kijken naar de persoon achter de ondernemer. We tekenen de meest interessante constructie uit voor de continuïteit van de onderneming en de wensen van het gezin. Dit gericht naar levenscomfort met daarnaast de successieproblematiek in ons achterhoofd”

Real-time accounting

Om elke klant zo goed mogelijk te kunnen bijstaan, streeft Fineko volop naar real-time accounting. “Via een online platform kunnen ondernemers al hun facturen zelf uploaden of zelfs automatisch uit hun mailbox laten halen. Op deze manier verkrijgen we sneller informatie waardoor we de ondernemer beter kunnen begeleiden bij het ondernemen. Bij Corporate Finance zullen we samen met de ondernemer een budget voorbereiden, dewelke nadien met de werkelijkheid kan worden afgetoetst. Op deze manier kan de ondernemer sneller gerichte acties kunnen nemen.”

Bij Fineko Corporate Finance zorgen we voor een professionele begeleiding tijdens elke fase van de levenscyclus van uw bedrijf.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.